Listen Live

European School Radio

Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο

www.europeanschoolradio.eu
ESRAwards

Για τις συμμετοχές στην κατηγορία 'Τραγούδι' πατήστε εδώ

Συμμετοχές για την κατηγορία 'Ραδιοφωνικό Μήνυμα': [ 132 ]
1. ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥ - 33 Νηπιαγωγείο Ηρακλειου
Αρέσει σε 750
Για μία καλή επικοινωνία τα παιδιά προτείνουν όχι μόνο να μιλάμε αλλά και να ακούμε τον άλλον.
2. ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΙΛΑ - 33 Νηπιαγωγείο Ηρακλειου
Αρέσει σε 598
Τα παιδιά μέσα από παροιμίες για την γλώσσα,που βρήκαν τα ίδια,συνθέτουν μία χιουμοριστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον πολύξερο Νικόλα.
3. PIASETHNOYSIA - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΣΣΑΣ
Αρέσει σε 426
Στα πλαίσια του πρότζεκτ για τα Μέσα Επικοινωνίας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ραδιοφωνικό μήνυμα για να εκφράσουμε την ανάγκη για επικοινωνία με τους μεγάλους. Οι μεγάλοι απορροφώνται στις οθόνες και δεν αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο για τα παιδιά τους.
4. Μήλα.. μίλα.. - 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου
Αρέσει σε 1142
Τα παιδιά με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας δημιούργησαν ένα ηχητικό μήνυμα για να δείξουν με το δικό τους τρόπο πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η επικοινωνία...
5. ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - 2/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ
Αρέσει σε 153
Η ΓΙΑΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ… ΤΜΗΜΑ 2 YΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ ΠΑΙΔΙΑ: Μάνος, Μάριος, Αλέσια, Αφροδίτη, Μικαέλα, Ραφαηλία, Κατερίνα, Ιβάνα, Πετρίτ, Αλεξία, Δανάη, Ελένη, Αγγελική, Ρεμπέκα, Ιβάν
6. Όλοι μαζί - 5ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης
Αρέσει σε 571
Με αφορμή την υλοποίηση προγράμματος συναισθηματικής αγωγής με στόχο να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία και το ρόλο του σημαντικού 'άλλου' στη ζωή τους και τη δυναμική της ομάδας , τα παιδιά θέλησαν να επικοινωνήσουν το μήνυμα-σύνθημά τους σε όλη τη σχολική μονάδα ( συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο με δημοτικό) και να το αποτυπώσουν στον εξωτερικό χώρο της αυλής. Σαν συνέχεια και με την προτροπή της νηπιαγωγού θέλησαν να εμπλουτίσουν αυτό το μήνυμα και αφού επεξεργαστήκαμε τους στίχους του μηνύματος με συζήτηση και παιχνίδια αποφασίσαμε να το ηχογραφήσουμε και να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό.

7. "Συγγνώμη..." - 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ
Αρέσει σε 373
Η Νικολέττα και η Τζέσικα είναι δύο πολύ αγαπημένες φίλες. Κάνουν πολλά πράγματα μαζί και δεν αποχωρίζονται η μια την άλλη ούτε στιγμή. Μέχρι που κάποια φορά, η Νικολέττα άρπαξε από τα χέρια της Τζέσικα μια κούκλα. Αυτό δεν άρεσε καθόλου σε κανέναν κι έτσι η Νικολέττα χρειάζεται τώρα να βρει έναν τρόπο για να διορθώσει ό,τι προκάλεσε.
8. Όχι στη Χαβάη - 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ
Αρέσει σε 507
Διαφημίζουμε τη δική μας παραλία! Είναι η καλύτερη και θέλουμε να το πούμε σ' όλους!
9. Επικοινωνία - JUNIOR ACADEMY
Αρέσει σε 226
Εκπαιδευτικοί - Νηπιαγωγοί - Εμψυχωτές Αγγελή Μαρία Μπρίμη Κωνσταντίνα Χανιωτάκη Χρυσοβαλάντου Μαθητές Νηπιαγωγείου - Ομιλητές Μπεσλίκα Μαρία Παπαδάκης Γιώργος Βασιλάκης Γιάννης Καρούση Μαριέττα Ούρσουλ Μιχαέλα Ούρσουλ Γκαμπριέλα Χρηστάκη Νόρα Χρηστάκη Ντίνα Τσαγκαράκη Εύα Πετράκης Εμμανουήλ Τουρνάς Βαλεντίνος Μεραμβελιωτάκη Φραντζέσκα Φρόκο Αλβάρο Σβέτκοβα Ανδριάνα Κοκολάκης Άρης Αλέξη Εβελίνα Λασηθιωτάκη Σοφία Μαραγκάκη Βιργινία Στεφανάκη Πόπη Αντωνακάκη Ειρήνη Πετσαλάκη Άννα
10. μαγικος κηπος - Νηπιαγωγείο Ελιάς
Αρέσει σε 858
Με αφορμή ένα θεατρικό παιχνίδι βρεθήκαμε σ ενα μαγικό κήπο. Με τη λαχτάρα της επικοινωνίας και οδηγό την φαντασία μας, εκφράσαμε συναισθήματα κι επιθυμίες. Εσύ; Παίζεις μαγικό κήπο;
11. Επικοινωνία - JUNIOR ACADEMY
Αρέσει σε 190
Εκπαιδευτικοί - Νηπιαγωγοί - Εμψυχωτές: Αγγελή Μαρία, Μπρίμη Κωνσταντίνα, Χανιωτάκη Χρυσοβαλάντου Μαθητές Νηπιαγωγείου - Ομιλητές: Μπεσλίκα Μαρία, Παπαδάκης Γιώργος, Βασιλάκης Γιάννης, Καρούση Μαριέττα, Ούρσουλ Μιχαέλα, Ούρσουλ Γκαμπριέλα, Χρηστάκη Νόρα, Χρηστάκη Ντίνα, Τσαγκαράκη Εύα, Πετράκης Εμμανουήλ, Τουρνάς Βαλεντίνος, Μεραμβελιωτάκη Φραντζέσκα, Φρόκο Αλβάρο, Σβέτκοβα Ανδριάνα, Κοκολάκης Άρης, Αλέξη Εβελίνα, Λασηθιωτάκη Σοφία, Μαραγκάκη Βιργινία, Στεφανάκη Πόπη, Αντωνακάκη Ειρήνη, Πετσαλάκη Άννα
12. Επικοινωνούμε - 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
Αρέσει σε 165
Ραδιοφωνικό μήνυμα που φτιάχτηκε από τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου με τίτλο: "Τι λες; Επικοινωνούμε;". Τα παιδιά θέλουν να μας δείξουν πώς να μάθουμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας!!!

13. Παίξε μουσική - 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
Αρέσει σε 287
Και τα τρία τμήματα του Νηπιαγωγείου μας εφέτος υλοποιούν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα τη Μουσική. Στο πλαίσιο των δράσεων τα παιδιά, με πολύ ενθουσιασμό δίνουν το δικό τους μουσικό μήνυμα, θέλοντας να παρακινήσουν "όλα τα παιδιά" όπως είπαν "να παίζουν μουσική"! Για τη δημιουργία του ραδιοφωνικού μηνύματος, λέξεις φράσεις και ρυθμοί που πρότειναν τα παιδιά ενώθηκαν, με τον συντονισμό και τη βοήθεια των νηπιαγωγών. Για την ηχογράφηση, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες, η ομάδα της χορωδίας και η ομάδα της ορχήστρας. Τα παιδιά επέλεξαν σε ποια ομάδα θέλουν να είναι και όλοι μαζί δημιουργήσαμε το δικό μας μουσικό μήνυμα!
14. Ερωτήσεις - 8o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Αρέσει σε 312
Ραδιοφωνικό μήνυμα Με θέμα την Τέχνη της επικοινωνίας, ακολουθούμε τη σκέψη του Harold D. Lasswell και απαντούμε στα ερωτήματά του, που αποτελούν τη βάση της επικοινωνιακής έρευνας... Στο μήνυμα ακούγεται απόσπασμα από το τραγούδι με τίτλο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" Μουσική / Στίχοι: Κώστας Καλδάρας Ερμηνεία: Ελένη Τσαλιγοπούλου Το τραγούδι μας παραχωρήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Καλδάρα. Μίξη ήχου: Βασίλειος Μακρογιώργος-Λίνα Βαλσαμίδου
15. ΛΕΞΕΙΣ-ΣΙΩΠΕΣ - ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αρέσει σε 472
“ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ... ΣΙΩΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ” Με το ηχητικό σποτάκι μας προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι "Υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους". Ένα απλό άγγιγμα, ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, μία κίνηση, ακόμη και η ίδια η σιωπή... Το μυστικό βρίσκεται στο να υπάρχει θέληση για να μπορέσουμε να βρούμε εμείς οι ίδιοι/ες το μαγικό τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνήσουμε. Η ομάδα που σκέφτηκε και δημιούργησε το σποτ είναι το προσωπικό του 2/θ Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας -Ζαχαρένια Καραθανάση (Νηπ/γός Ειδικής Αγωγής - Προισταμένη σχολείου) -Ελένη Λουκοπούλου (Νηπ/γός Ειδικής Αγωγής) -Ιωάννα Λιάσκου (Νηπ/γός Ειδικής Αγωγής) -Βιολέττα Λαζάρου (Νηπ/γός Ειδικής Αγωγής) -Ελευθερία Κοβανίδου (Νηπ/γός Ειδικής Αγωγής) -Ελένη Αλεξανδρή (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό) -Βασιλική Ζαροκανέλλου (Λογοθεραπεύτρια) οι τέσσερις φοιτήτριες πρακτικής άσκησης (Λέλα Κουλοφούτου, Σοφία Μουζέλη, Λένα Γιαννουκάκου, Δήμητρα Αναστασίου) και φυσικά οι ΜΕΓΑΛΟΙ/ΕΣ πρωταγωνιστές/τριές... τα παιδιά μας: η Σοφία, ο Γιάννης, ο Άγγελος, ο Ανδρέας, ο Ηλίας, ο Νικόλας και ο Βασίλης.
16. Φύση Παραμύθι - Δημοτικό σχολείο Ερυμάνθειας
Αρέσει σε 118
Από το χάος της πόλης στο παραμύθι της φύσης. Από την αποξένωση στη δημιουργική φαντασία.
17. ΜηΜεΕλέγχεις - Δημοτικό σχολείο Ερυμάνθειας
Αρέσει σε 116
Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας - Μέσα Μαζικού Ελέγχου; Οι μαθήτριες και οι μαθητές ζητούν να δούμε τα Μέσα αλλιώς. Να μάθουμε να ερευνούμε και να κρίνουμε.
18. Φιλία-Ειρήνη - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ κ ΣΙΑ ΕΕ
Αρέσει σε 84
Η Φιλία και η Ειρήνη είναι το καλύτερο μέσω επικοινωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων.
19. Γλωσσάρι FB - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΑΜΙΝΟΥ
Αρέσει σε 99
Το γλωσσάρι του facebook. Εσείς, πόσο καλά το ξέρετε; Παρουσιάζουν οι μαθητές: Μάριος, Γιώργος, Στυλιανός, Κωνσταντίνος, Άχματ, Βαλάντης. Μουσική υπόκρουση: Digital love - Daft Punk (2001).

20. Φωνές - 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
Αρέσει σε 201
Συνάνθρωποί μας φωνάζουν, προσπαθούν να μας μιλήσουν. Συνέχεια. Με κάθε τρόπο. Εμείς τους ακούμε; Γιατί δεν τους ακούμε;
21. Μίλα - 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
Αρέσει σε 149
Κάποια παιδιά περνούν μαρτύριο μέσα στην οικογένειά τους. Εάν είσαι ένας/μία από αυτούς, τότε θέλουμε να σου πούμε ότι δεν είσαι μόνος/η σου. Μπορείς να μιλήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που θα σε ακούσουν και θα σε βοηθήσουν.
22. Επικοινωνούμε - 4ο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 136
Οι μαθητές/τριες του Στ2, του 4ου Δ.Σ.Ηρακλείου Αττικής (Σοφία Τσιλιμίγκρα, Δήμητρα Παναγοπούλου, Άννα Καρδούλα, Χρήστος Μήτσιος, Παναγιώτα Λούκα, Ιωάννης Ζαγκανάς και Νικόλας Πατσαλιάς), σκέφτηκαν να προσεγγίσουν με το δικό τους τρόπο τη σχέση επικοινωνίας-τεχνολογίας- ζωής στη σύγχρονη εποχή. Δούλεψαν ομαδικά, συναποφάσισαν σε σχέση με το concept του spot και ηχογράφησαν το μήνυμά τους. Η Δήμητρα Π. ανέλαβε το ρόλο συντονίστριας της ομάδας.
23. Πειρατές-Ζώα - Εννιάχρονο Σχολείο
Αρέσει σε 91
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάντο ν’ ακουστεί 2017 συμμετέχει η Β' τάξη του Εννιάχρονου σχολείου μας. Η θεματική που επιλέξαμε είναι " Βρες αγάπη και αλήθεια μες στης γιαγιάς τα παραμύθια" . Θα διηγηθούμε το παραμύθι που δημιουργήσαμε "Οι πειρατές και τα ζωά". Μέσα σε αυτό εντάξαμε μελοποιημένο το ποίημα του Γιώργου Μαρίνου "Όταν κάνουμε πόλεμο". Επιλέγουμε την κατηγορία ραδιοφωνικό μήνυμα, διότι εκτός από το παραμύθι που δημιουργήσαμε ερμηνεύουμε επίσης με πρωτότυπο τρόπο το ποίημα που βρίσκεται στο ανθολόγιο. Προσπαθούμε να δείξουμε με έναν διαφορετικό τρόπο ότι η ειρήνη είναι σημαντική για τους ανθρώπους αλλά και για τα ζώα. Ελπίζουμε η συμμετοχή μας να σας αρέσει!
24. ΑΠΟΔΟΧΗ - 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ
Αρέσει σε 221
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, το ΕΕΠ και ΕΒΠ των συστεγαζόμενων Ειδικών Σχολείων: 2ο Ειδικό Δ.Σχ και Δ.Σχ. Παιδιών με Προβλήματα Όρασης Ιωαννίνων, δημιούργησαν ένα ραδιοφωνικό ΣΠΟΤ με θέμα την ΑΠΟΔΟΧΗ της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Το ΣΠΟΤ ξεκινάει με διαλόγους μαθητών μέσα στο σχολικό περιβάλλον προκειμένου να φανεί η ταύτιση με τους συνομηλίκους τους. Στη συνέχεια, ακούγονται από τους ίδιους τα μηνύματα του ΣΠΟΤ και κλείνει με τα λόγια της Αφροεμερικανίδας Ποιήτριας-Συγγραφέα Maya Angelou. Η συγγραφή-σύνθεση των κειμένων, η ηχοληψία και η τεχνική επεξεργασία έγινε από το προσωπικό των σχολείων χωρίς την παραμικρή βοήθεια από “ειδικούς”.

25. Έξυπνη χρήση! - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΑΜΙΝΟΥ
Αρέσει σε 95
Ο κύριος Κριτικίδης, ειδικός στην Εκπαίδευση στα Μέσα, παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σχολείου μας ορισμένους τρόπους για να χρησιμοποιούμε τα Μέσα έξυπνα. Παρουσιάζουν: Άχματ, Βαλάντης, Στυλιανός, Μάριος, Κωνσταντίνος, Γιώργος

26. ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΤΑΛΩΣ)
Αρέσει σε 1664
Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με εμψυχώτριες την εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Μανιδάκη Ειρήνη και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Σηφακάκη Κατερίνα αφήνουν για λίγο την τεχνολογία, δίνουν το χέρι και επικοινωνούν από καρδιάς!!

27. Άγνωστοι - Εκπαιδευτήρια Νίκου Μπακογιάννη
Αρέσει σε 255
Άγνωστοι γνωστοί Το σποτ δημιουργήθηκε απο τις μαθήτριες : Παλάτζα Ραφαηλία και Μπέη Βίκυ υπέυθυνοι καθηγητες : Γιαλιτάκη Μαρια, Δαλαμάγκας Χρίστος
28. ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤ - 24 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Αρέσει σε 388
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΗΡΩΕΣ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ !ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!

29. Επικοινωνία ε - 20ο Δημοτικό Σχολείο Aγίου Δημητρίου
Αρέσει σε 439
Τίτλος μηνύματος: Επικοινωνία είναι... Ένας καταιγισμός ιδεών πάνω στο θέμα της επικοινωνίας από τους μαθητές της Ε τάξης, στα μαθήματα της γλώσσας, της μουσικής και των αγγλικών. ΚΕΊΜΕΝΟ Επικοινωνία είναι όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι μιλάνε μεταξύ τους με τον προφορικό τους λόγο. Επικοινωνία είναι να συζητώ με τους γονείς μου για ό,τι μου συμβαίνει, να συναντιέμαι στο πάρκο με τους φίλους μου, να λέω τα μυστικά μου στην καλύτερή μου φίλη, να στέλνω μηνύματα στο messenger, να έχω διαδικτυακούς followers. Communication is sending an e-mail to my best friend. Επικοινωνία είναι να στέλνω ένα γράμμα, ν'ακούω τον άλλον να μιλάει and talking with the people I love. Επικοινωνία είναι να τηλεφωνώ στη γιαγιά μου, να εκφράζω τις απορίες μου, να ψιθυρίζω κάτι στον διπλανό μου την ώρα του μαθήματος. Επικοινωνία είναι να γνωρίζω νέους φίλους, να ταξιδεύω σε ξένες χώρες and speaking foreign languages. Communication is talking to a friend using "what's up" and viber. Communication is body language. Επικοινωνία είναι να ακούω μουσική σε όλες τις γλώσσες, ... να ανήκω σε μια ομάδα. Επικοινωνία είναι να συμμετέχω στο μαθητικό ραδιόφωνο!!! Γλώσσα : Ελληνικά και Αγγλικά

30. επικοινωνώ! - 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Αρέσει σε 153
Στο σχολείο μας το μεγαλύτερο μέρος του μαθητικού δυναμικού απαρτίζεται από παιδιά Ρομά. Δώσαμε ,λοιπόν, φέτος σε εκείνα την ευκαιρία να πουν το μήνυμά τους και να επικοινωνήσουν, μιας και δεδομένης της δυσκολίας τους στη γλώσσα αποφεύγουν ,συνήθως, να εκφραστούν.

31. Ημερολόγιο - 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αρέσει σε 145
Υπεύθυνοι καθητητές: Μπανανή Ευδοξία, Κουλούρη Σπυριδούλα, Θεοκτίστη Χατζηδουκάκη ΚΕΙΜΕΝΟ Αγαπητό μου ημερολόγιο… Σήμερα δεν μίλησα με κανένα συμμαθητή μου στο σχολείο. Παρότι πήγαμε εκδρομή, οι φίλοι μου φορούσαν ακουστικά και άκουγαν μουσική από το κινητό τους ή συνομιλούσαν μέσω μιας ομάδας που έχουμε φτιάξει στο viber. Άλλοι έβγαζαν φωτογραφίες για να τις ανεβάσουν στο fb. Και όταν φτάσαμε σε ένα μεγάλο πάρκο λίγα αγόρια έπαιζαν μπάλα κι οι υπόλοιποι ανέβαζαν Snap chat και έστελναν sms! Όταν όμως γύρισα στο σπίτι δέχτηκα 35 νέα like στο Instagram. Μια κοπέλα μου έστειλε πολλές καρδούλες στο messenger!!! Και χθες γνώρισα 5 νέους φίλους από το facebook! Ένας από αυτούς μου έγραψε ότι παρακολουθεί τα βιντεάκια που ανεβάζω στο you tube και ότι μας αρέσει να ακούμε την ίδια μουσική. Επιστρέφοντας από τα αγγλικά συνάντησα μια παλιά μου φίλη και με χαιρέτησε. Της ζήτησα το τηλέφωνό της για να επικοινωνήσουμε και εκείνη μου πρότεινε να πάμε μια βόλτα αύριο το απόγευμα. Χάρηκα πολύ. Μου λείπει ένας άνθρωπος για να συζητάω από κοντά τα προβλήματα και τις σκέψεις μου. Ζηλεύω καμιά φορά τα μικρότερα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά, που μαλώνουν για ένα παιχνίδι, που παραπονιούνται στη μαμά τους για κάθε τι. Εγώ όμως μεγάλωσα και δεν μπορώ να είμαι αυθόρμητη στην επικοινωνία μου. Μήπως κάνω κάτι λάθος;

32. Να μου μιλάς - 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αρέσει σε 136
Υπεύθυνοι καθηγητές: Μπανανή Ευδοξία, Μαίρη Καρρά, Σπυριδούλα Κουλούρη ΚΕΙΜΕΝΟ Να μου μιλάς. Να ακούω τη φωνή σου όταν λες ευχαριστώ, φοβάμαι, είμαι κουρασμένος. Talk to me Να στέκεσαι δίπλα μου όχι σαν αόρατος φίλος, ούτε σαν ένα μονότονο κουδούνισμα στο τηλέφωνό μου Stand by me Να με ακούς Να με βοηθήσεις να ακούσω κι εγώ τα παράπονα και τις αγωνίες σου Να αναγνωρίζω τις στιγμές που πραγματικά θέλεις να μείνεις μόνος ή χρειάζεσαι παρέα Listen to me Να με κοιτάζεις Να ξέρεις το πρόσωπό μου, το αληθινό Να γνωρίζεις τις εκφράσεις που παίρνω όταν θυμώνω, όταν κρυώνω, όταν χαίρομαι Look at me Να με γνωρίζεις. Να με αισθάνεσαι Να γνωρίζω κι εγώ την πραγματική σου ύπαρξη

33. Ποίηση Φύσης - 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Αρέσει σε 207
Μέσα από στίχους Ελλήνων ποιητών ήρθαμε σε επαφή και επικοινωνία με τη φύση. Η παραγωγή έγινε από τους μαθητές της Ε τάξης. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργοπούλου Αθανασία Καθηγήτρια πληροφορικής: Στεφανοπούλου Όλγα
34. ΕΙΜΑΣΤΕ1 4ΔΝΦ - 4ο Δημ. Σχολ. Νέας Φιλαδέλφειας
Αρέσει σε 113
Οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας δημιουργούν και εκφράζονται μέσα από ένα σύντομο ραδιοφωνικό μήνυμα προσκαλώντας τους ακροατές του European School Radio να συντονιστούν μαζί τους μέσα σε θετικό πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και επικοινωνίας.
35. Εσύ.. ο Άλλος - 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αρέσει σε 176
Η φιλία διώχνει το φόβο της διαφορετικότητας. Ομάδα μαθητών της Ε' Δημοτικού του σχολείου μας, έστειλαν προς όλους εσάς ένα μήνυμα αγάπης και φιλίας. Ο διπλανός τους, ο συμμαθητής τους, το γειτονόπουλο δεν είναι απλώς ο Άλλος αλλά ο Σημαντικός Άλλος. Εγώ κι εσύ είμαστε Εμείς.

36. Να ακουστεί - Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου
Αρέσει σε 112
Σποτ ευαισθητοποίησης για τα προσφυγόπουλα
37. Μ' ακούει κανείς; - 9o ΔΣ Αγ. Δημητρίου
Αρέσει σε 771
Μ’ ακούει κανείς; Μα εγώ θέλω να... Εμείς, τα παιδιά της Στ2 τάξης του 9ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Δημητρίου Αττικής, θέλουμε να ονειρευόμαστε και να δίνουμε φωνή στα όνειρά μας. Γι’ αυτό... Εσείς, οι μεγάλοι, δώστε μας λίγο από τον χρόνο σας κι ακούστε αυτά, που δυσκολευόμαστε να σας πούμε... Καλή σας ακρόαση

38. Hxoϊστορίες.. - 2 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ
Αρέσει σε 430
Τα παιδιά μας, ακούνε τους ήχους της φύσης, απαντάνε "ΦΥΣΙΚΆ" ναι στο κάλεσμά της και πλημμυρίζουν από συναισθήματα, σκέψεις, όνειρα και φαντασία! Μας καλούν να την αφουγκραστούμε, να κατανοήσουμε κάθε μήνυμά της και να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σ' αυτήν εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Μέσα από τους ήχους του ποταμού, του αέρα και της αστραπής, φαντάζονται, νιώθουν και μας φωνάζουν το δικό τους μήνυμα " ΣΕ ΚΑΛΕΙ Η ΦΥΣΗ. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!"
39. Διάλογος - 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Αρέσει σε 119
Ο διάλογος είναι ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας.

40. ΣΟΥ ΜΙΛΩ - Ειδικό Δημοτικό σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Ν.Προποντίδας
Αρέσει σε 3256
Η ραδιοφωνική μας ομάδα, αποτελείται από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, στο ραδιοφωνικό σποτάκι συμμετείχαν οι μαθητές: Χατζηπέτρου Κωνσταντίνος, Κουσκουράς Γιώργος, Ράπαϊ Χρήστος, Τσιουλναράς Δημήτρης, Αντωνίου Πολυξένη. Στο τραγούδι του ραδιοφωνικού μηνύματος, μας δάνεισαν τις φωνές τους δύο μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Πορταριάς, με το οποίο συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί που υποστήριξαν τη διαδικασία ήταν οι: Κασκανιώτης Ανδρέας Π.Ε.70, Εμμανουηλίδου Αθανασία Π.Ε.60, Παλιούρα Μαρία Π.Ε.30, Στέλλα Κατσιόλα Π.Ε.30 και Δροσοπαναγιώτη Μαριάννα Δ.Ε.01. Η ιδέα για το ραδιοφωνικό μήνυμα, ξεκίνησε από την ανάγκη της επικοινωνίας παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, που πολλές φορές εκφράζονται με μη λεκτικούς τρόπους. Η θεματική στην οποία αποφασίσαμε να συμμετέχουμε είναι η: «Σώπα, άκου, μίλα και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία». Γιατί η σιωπή πολλές φορές μιλά. Ένα βλέμμα, μία κίνηση, ένα χαμόγελο, μια ανάσα, είναι αρκετά. Αρκεί ο δέκτης να έχει ενσυναίσθηση για να αντιληφθεί αυτήν τη γλώσσα και θέληση να προσπαθήσει. Γιατί όταν δίνεις, παίρνεις, όταν επικοινωνείς μαθαίνεις, και στο τέλος... γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος!
41. Η φύση μιλάει - Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
Αρέσει σε 282
Το ραδιοφωνικό μήνυμα "Η φύση μιλάει" δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του Σχολείου: Υβόννη Ευαγγέλου (δασκάλα) και Μαρία Δηματάτη (καθηγήτρια μουσικής). Το μήνυμα εντάσσεται στο θέμα: "Σε καλούν ήχοι της φύσης - θ'απαντήσεις;". Οι μαθητές εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για τους ήχους γύρω τους, φαντάστηκαν τι μας λέει η φύση με τους ήχους της και μιμήθηκαν τους ήχους της φύσης παράγοντάς τους με το σώμα και τη φωνή τους.
42. "Τηλέφωνο" - 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
Αρέσει σε 192
Ένα "Χαλασμένο Τηλέφωνο" μας δείχνει πώς να επικοινωνούμε αληθινά! Από τους μαθητές της Ε' τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους Γιολδάση Σοφίας, Μπουζαλά Γιάννη, Φάκαρη Αρετής σε μια ιδέα της Νικολέττας Χουχουλή.
43. Γιαγιά-net - 22 Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
Αρέσει σε 4067
Κόκκινη κλωστή δεμένη στο διαδίκτυο μπλεγμένη - η προσπάθεια των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Ροδίτσας για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό με θέμα "βρες αγάπη και αλήθεια μες της γιαγιάς τα παραμύθια". Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Τάσση Παρασκευής, πληροφορικού και Ανάγνου Ελένης, δασκάλας του τμήματος, και οι 21 μαθητές ηχογραφήθηκαν και με μουσικό χαλί το "Βαλς των χαμένων ονείρων" του Μάνου Χατζιδάκι, δημιουργήθηκε το ραδιοφωνικό μήνυμα για την επικοινωνία των παιδιών με την τρίτη ηλικία σε θέματα τεχνολογίας.

44. Θεοί-net - 22 Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
Αρέσει σε 3832
Η προσπάθεια των μαθητών της Γ΄ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Ροδίτσας για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό με θέμα "Μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Εσύ πόσο δικτυωμένος είσαι;". Και οι είκοσι τρεις μαθητές του τμήματος ηχογραφήθηκαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Τάσση Παρασκευής, πληροφορικού και Κρέτση Αθανασίου, δάσκαλου του τμήματος, και με μουσικό χαλί το soundtrack από την ταινία "The Last of Mohicans", δημιουργήθηκε το ραδιοφωνικό μήνυμα με κεντρική ιδέα τη σημερινή επικοινωνία των σύγχρονων θεών του Ολύμπου!

45. Σώπα...Άκου! - 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Αρέσει σε 163
Ένα ραδιοφωνικό μήνυμα των μαθητών του 25ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που αφορά το θέμα "Σώπα, άκου, μίλα και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία". Μια προσπάθεια αφύπνισης του εαυτού μας και των γύρω μας για να "επικοινωνήσουμε" καλύτερα. Στο σποτ συμμετέχει η ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου μας, οι μαθητές της Στ' τάξης.
46. Κάνεχιούμορ - 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
Αρέσει σε 184
Οι μαθητές της Στ τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης Γούδας Κωνσταντίνος και Σιμονιάν Γκεβόρκ δημιούργησαν ραδιοφωνικό μήνυμα στη θεματική: Δεν μπορείς να το πεις; Κάνε χιούμορ! προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό

47. ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ
Αρέσει σε 190
ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΗ ΓΗ! Οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 του Δημοτικού Σχολείου Ασσήρου, συνεχίζοντας την πορεία τους στο European School Radio, συμμετέχουν και φέτος με τη δημιουργία ενός σποτ για την προστασία της φύσης. Η αφορμή δόθηκε από ένα αντίστοιχο μάθημα στα αγγλικά και η ιδέα ολοκληρώθηκε με την μουσική επένδυση που έγινε από τα παιδιά με ήχους που παράγονται από αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας! Δασκάλα αγγλικών : Λίμου Αντωνία Δάσκαλος Μουσικής : Γερεμπακάνης Μανώλης

48. I communicate - 5o Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 119
Η ομάδα του τμήματος Ε2 που συμμετέχει στο διαγωνισμό με το spot "I communicate" αποτελείται από τους μαθητές/τριες: Μαρία Παρασκευοπούλου, Νικόλαο, Μπάρλο, Άρη Οικονομάκη, Βασιλική Λιάπη, Σοφία Τσολακίδου, Φύλλια Πέτσα και Έλενα Σωτηροπούλου. Τα παιδιά εστίασαν στην έννοια "επικοινωνία" και τις πολλαπλές διαστάσεις και σημασίες της και δούλεψαν ομαδο-συνεργατικά καταλήγωντας τόσο στο περιεχόμενο όσο και στο στυλ της εκφώνησης.

49. Μικροί ράπερ - 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Αρέσει σε 68
Σκέψεις των παιδιών με θέμα την επικοινωνία. 1ο Δημ. Σχ. Πόρτο Ράφτη
50. ΠΟΙΟΣ-ΠΟΥ? - 10ο ΔΣ ΧΑΝΙΩΝ
Αρέσει σε 261
Ποιος ,πού ,πότε τι;Επικοινώνησε με κάθε τρόπο, όταν επικοινωνείς με τους άλλους όλα μοιάζουν καλύτερα.Ραδιοφωνικό μήνυμα των μαθητών της Δ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων .Συντονιστής ο δάσκαλος Γιάννης Τσαραμανίδης.
51. krigios - 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Αρέσει σε 818
Στην εποχή που ζούμε η επικοινωνία χρειάζεται χιούμορ! Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να σατιρίσουμε τη σύγχρονη επικοινωνία και ιδίως των νέων και ειδικότερα το κινητό τηλέφωνο και το facebook...
52. Epikoinonia - Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μάστανλη Κομοτηνής
Αρέσει σε 151
Οι μαθητές του Στ1 ετοίμασαν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα για την επικοινωνία πέρα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
53. Y.O.L.O - 5o Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 76
Οι μαθητές/τριες της τάξης Ε1 (Ζέρβα Χρυσή, Ευαγγέλου Ευγενία και Κοκμοτού Σύλια) επέλεξαν να προσεγγίσουν το θέμα της σύγχρονης επικοινωνίας των νέων (μέσω Facebook, viber,blog κτλ και να αναδείξουν πως ακόμα και η γλώσσα αλλάζει ή/και εξελίσσεται υιοθετώντας νέους όρους . Επιστρατεύοντας το χιούμορ και τη φαντασία τους συνεργάστηκαν και συναποφάσισαν ως προς το περιεχόμενο, τη μουσική και το στυλ εκφώνησης του σχετικού spot.

54. Επικοινωνώ! - 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης
Αρέσει σε 874
Όλοι μαζί οι μαθητές της Α2 τάξης του 2ου Δημοτικού Πετρούπολης ταξιδεύουμε με το πλοίο μας "Επικοινωνία" και μαθαίνουμε πώς να επικοινωνούμε μεταξύ μας και με τους γύρω μας. Συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε παρέα όλοι μαζί στη σχολική μας κοινότητα! Αξιοποιούμε τα χαρίσματα των συμμαθητών μας, όπως του Βασίλη Ν., που ετοίμασε την όμορφη αφίσα της συμμετοχής μας, αλλά και τις γνώσεις του κ. Θεόδωρου Γούλα, μπαμπά μαθητή του σχολείου μας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά του στη δημιουργία του σποτ μας. Καλά, όμορφα και δημιουργικά ταξίδια!

55. Παραμύθια - Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Β'
Αρέσει σε 59
Η παράδοση μας, είναι η δύναμη μας. Τα παραδοσιακά παραμύθια με τις μάγισσες και τους δράκους, κρύβουν πάντα την αλήθεια. Γι' αυτό ας τρέξουμε όλοι στην αγκαλιά της γιαγιάς, για να απολαύσουμε τα παραμύθια του τόπου μας.
56. Μόνο για 5' - Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών
Αρέσει σε 105
Μόνο για πέντε λεπτά: Άσε κάτω το τηλέφωνο και ζήσε τις στιγμές σου αλλιώς. Όπως εσύ θες. Συμμετέχουν οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης: Φαίη Αράζ, Ιωάννα Λούβαρη, Μαριτίνα Κλήμη, Ευτυχία Τσακανίκα, Μυρτώ Χαραλάμπους.

57. Social media - 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων
Αρέσει σε 63
Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων σας παρουσιάζουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά! Γιατί η εκμάθηση ξένων γλωσσών βοηθά στην επικοινωνία με τους γύρω μας και είναι ένα παράθυρο στον έξω κόσμο! Καλή σας ακρόαση!
58. Άκου να δεις! - Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων
Αρέσει σε 79
Δύσκολα ακούμε τι έχουν να μας πουν οι άλλοι κι έτσι αντί να επικοινωνούμε μένουμε στο σκοτάδι. Το σποτάκι αυτό το ετοίμασαν οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας με πολλή όρεξη και μεράκι. Είναι καθαρά δικό τους δημιούργημα! Συγκεκριμένα οι μαθητές που δημιούργησαν το σποτάκι είναι οι Αλμπάνη Μαρία, Αναστασόπουλος Νικόλαος, Βεργή Αικατερίνη, Βουζοπλής Δημήτρης, Δημητριάδου Αργυρή, Κατσίκης Λουκάς, Κοροπιώτης Ευάγγελος, Λαλλά Γεωργία, Μαντζούρης Εμμανουήλ, Ποριάζης Ίων, Ράπτης Πέτρος, Σταυρόπουλος Παύλος, Σπυρόπουλος Ευάγγελος, Τζιτζιβάκος Πάρης-Παρασκευάς. Τέλος η δασκάλα της τάξης, Βαϊοπούλου Βασιλική, συμμετείχε στο ρόλο του εμψυχωτή.
59. Όχι εγώ,εμείς - Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων
Αρέσει σε 77
Δύσκολα συνεργαζόμαστε, δύσκολα ακούμε τη γνώμη των άλλων, δύσκολα υποχωρούμε, δύσκολα κατανοούμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα σε μια ομάδα. Η μουσική μας βοηθάει να πούμε και να καταλάβουμε όσα δεν μπορούμε μόνο με λόγια. Οι μαθητές της Δ' τάξης δημιούργησαν εκ του μηδενός κάθε διάλογο, στίχο τραγουδιού και σύνθημα, όπως και τη σύνδεση αυτών. Συμμετέχοντες: Αλμπάνης- Νιφλής Άγγελος (μαθητής) Αποσπόρης Γεώργιος (μαθητής) Αυγερινού Φιλοθέη (μαθήτρια) Κανέλλου Ευαγγελία (μαθήτρια) Καρτελιάς Φίλιππος (μαθητής) Κρυσταλλίδου Μαρία- Θεοδώρα (μαθήτρια) Κοροπιώτη Αντωνία (μαθήτρια) Μακρή Έλενα (μαθήτρια) Μπλάτσος Πέτρος (μαθητής) Παππά Νεφέλη (μαθήτρια) Ράπτη Λουκία- Νεκταρία (μαθήτρια) Τζώρτζη Αναστασία- Νεκταρία (μαθήτρια) Τριβέλλας- Μαργέλλος Έκτορας- Νικηφόρος (μαθητής) Τσαντήλας Νικόλας (μαθητής) Ποζιού Νεκταρία (εκπαιδευτικός- εμψυχώτρια) Ντζούφρα Ελένη (εκπαιδευτικός- εμψυχώτρια)
60. Σώπα, άκου... - 50ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (ΤΑΛΩΣ)
Αρέσει σε 376
"Σώπα... Άκου... Μίλα" Με τον παραπάνω τίτλο του ραδιοφωνικού μηνύματος, συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Β' τάξης του Σχολείου μας, στο Διαγωνισμό «Κάν'το ν' ακουστεί 2017»! Τα μηνύματα έχουν γραφεί από τους ίδιους τους μαθητές. Συνεργάτες: Δασκαλάκη Βαγγελιώ - Δασκάλα του τμήματος και Πασσίσης Θανάσης - Διευθυντής. Οι στίχοι που τραγουδούν οι μαθητές στο τέλος των μηνυμάτων: Άκου... Άκου τον φίλο, τους μεγάλους, την καρδιά σου! Σώπα... Σώπα ν' ακούσεις και να μάθεις κι ετοιμασου και τότε μίλα..Μίλα και πες, διαμαρτυρήσου και μοιράσου! Για να μιλήσεις, πρέπει ν' ακούσεις και να σωπάσεις... και τότε μόνο κι εσύ τον κόσμο, όλο τον κόσμο, μπορείς ν΄αλλάξεις!

61. "ΓΛΑΚΆΤΕ"!!! - 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Αρέσει σε 63
4 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, στη προσπάθειά τους να ακούσουν τα σποτ για το 4ο Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο, άρχισαν να μιλούν στη κρητική διάλεκτο. ΤΟ ΣΕΝΆΡΙΟ ΉΤΑΝ ΈΤΟΙΜΟ!!! Ο τίτλος παραγωγής είναι εμπνευσμένος από την ανυπομονησία που έδειξαν τα δικά μας παιδιά - και πρέπει να δείχνουν όλοι οι μαθητές -, για να νιώσουν τη καταπληκτική αυτή ραδιοφωνική αύρα που μετουσιώνει το E.S.R.!!!

62. ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ - 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Αρέσει σε 100
Οι μαθητές του Ε2΄ πιστεύουμε ότι η επικοινωνία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπου. Το διαδίκτυο και η σωστή χρήση του είναι το ζητούμενο της σημερινής εποχής. Παρόλους τους κινδύνους η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου μπορεί να είναι η αρχή ώστε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι στα προβλήματα της εποχής μας και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, αλληλέγγυο. Πρέπει να καταθέτουμε τις απόψεις μας,να μην αδιαφορούμε και το διαδίκτυο μας δίνει το βήμα αρκεί να το εκμεταλλευτούμε σωστά.

63. Να Πετάξω.. - 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Αρέσει σε 248
Οι Radio kites, οι μαθητές της Στ΄ τάξης, μεγαλώσαμε και τραγουδούμε τα καλύτερα μας χρόνια!! Τα χρόνια της εφηβείας μας, τους φίλους μας, τις τρέλες μας! Δίνουμε χρώμα στη ζωή με το χαμόγελο!! Τους φώναξα… τους είπα.. «Μην με πιέζετε να γίνω σαν εσάς!! Θέλω να γίνω αυτό που θέλω εγώ! Να γίνω σαν εμένα… Να πετάξω ψηλά, να ζήσω όμορφα, να αναπνεύσω ελεύθερα!»

64. Νοσταλγία - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 63
τι θυμίζει σε μία μαθήτρια ένα τραγούδι από την πατρίδα της
65. ΑΓΑΠΗΣΗΜΑΙΝΕΙ - 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ
Αρέσει σε 98
Όλοι οι άνθρωποι, παντού, χρειάζονται αγάπη και παραδοχή για να αισθανθούν πλήρεις. Η ομάδα μας προσπάθησε να ανιχνεύσει μέσα από τα λόγια των σοφών, τι σημαίνει αγάπη και πώς μόνο μέσα από αυτήν μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική η επικοινωνία των ανθρώπων.

66. Μπουκάλι - 5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αρέσει σε 147
Επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο στέλνοντας το μήνυμά μας μέσα σε ένα μπουκάλι. Ο αποστολέας δεν γνωρίζει τον παραλήπτη...ο παραλήπτης δεν ξέρει τον αποστολέα. Η φύση όμως θα φροντίσει το μήνυμα να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

67. Κανόνες - 5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αρέσει σε 147
Στην επικοινωνία υπάρχουν κανόνες. Λέμε όχι στη βαβούρα. Λέμε ναι στον εποικοδομητικό διάλογο. Τηρούμε τους κανόνες επικοινωνίας.

68. Texni - Εκπαιδευτήρια Αθηνά
Αρέσει σε 61
h texni ths epikoinomias me keimeno mousiki kai montaz tvn mathitwn
69. Μουσική - 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 203
Τι είναι η μουσική; Προσπαθούν να απαντήσουν η Αλεξάνδρα, η Βάσια, η Μαρία και η Χρύσα.

70. Λήθη Παραμύθι - 2ο ΕΠΑΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρέσει σε 350
Ένα παραμύθι όλοι έχουμε ακούσει. Κάθε παραμύθι κρύβει μια αλήθεια ένα ηθικό δίδαγμα.Την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.Μόνο αν χτίσουμε το παραμύθι με οδηγό την αλήθεια και την αγάπη θα πραγματοποιηθεί.
71. Παραμύθι - 6ο ΓΕΛ Τρικάλων
Αρέσει σε 102
Η γιαγιά λέει το παραμύθι στην Βάσια, στην Βάσω, στην Ηλιάνα, στο Γιώργο, στο Παναγιώτη .... και εκείνοι φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι!

72. Renoise mix! - 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης
Αρέσει σε 132
Βάλαμε όλη μας την ενέργεια, ήχους της πόλης και της τάξης, παραδείσια πουλιά της Αυστραλίας, τον Γκουστάβο Σανταολάλα, το Γιάννη με το πατινοφλάουτο, την αγαπημένη καθηγήτρια με το εναλλακτικό μάθημα, τη Μαριτίνα με τις ρίμες της, τη Χάρις με το ραπάρισμα, τη Σταυριάνα με τις εκπλήξεις της, τη Νικολέτα με τα σαρδάμ της, την Άννα με την αμπρέλλα της, τα συνδέσαμε στο Renoise και ιδού το αποτέλεσμα! Ρέθυμνο ερχόμαστε!!!

73. EQ - Γυμνάσιο Θουρίας
Αρέσει σε 63
Η τέχνη της επικοινωνίας περνάει μέσα από τα συναισθήματά μας. Πόσο έτοιμοι είμαστε να διαχειριζόμαστε συναισθήματα και να τα επικοινωνούμε; Μερικές ιδέες, από τους μαθητές μας. Κι αν σας φαίνονται όλα αυτά δύσκολα.... Ας είμαστε τουλάχιστον ευγενικοί μεταξύ μας!
74. Διαφήμιση - 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Αρέσει σε 510
Το μήνυμα βασίζεται σε δύο επικοινωνιακούς άξονες: το θέμα του γλωσσικού επικοινωνιακού χάσματος μεταξύ γονέων και παιδιών και τη διαφήμιση ως επικοινωνιακό μέσο διάδοσης μηνυμάτων. Οι μαθητές επέλεξαν τη συγκεκριμένη μορφή διαφήμισης για να παρουσιάσουν με χιουμοριστικό τρόπο το θέμα της χειραγώγησης της σκέψης του ανθρώπου μέσα από επικοινωνιακά έντεχνους μηχανισμούς που τον «υπνωτίζουν» και τον κάνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης.
75. Πέστο κι έτσι - 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Αρέσει σε 502
Η επικοινωνία σαν ανθρώπινη ανάγκη μέσα από τα τραγούδια! 

76. Πες το αλλιώς - Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αρέσει σε 67
"Πες το αλλιώς .... Πες το με μουσική" Συμμετοχή στο Διαγωνισμό "Κάντο να ακουστεί 2017" από το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαθητές/τριες που συμμετείχαν στην δημιουργία του σποτ: Χρυσούλα Μανδαμαδιώτη, Μαριλία Λακόμπ, Ευαγγελία-Θεοδώρα Λάμπρου, Βλασία-Δαμιανή Σκιρδή, Αφροδίτη Πιτσιλαδή, Μιχάλης Πιτσιλαδής. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Νείρος Αντώνιος ΠΕ19, Αναγνώστου Ιωάννης, ΠΕ02
77. Κατάλαβες; - Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης
Αρέσει σε 112
Πηδάς από το κόκορα στο γάιδαρο! Όταν αλλάζεις συνεχώς θέματα, εμπλέκεσαι σε μια συζήτηση χωρίς νόημα.

78. ΕΕΕΕΚ ΡΟΔΟΥ - Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΡΟΔΟΥ
Αρέσει σε 153
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ- ΤΟΥΣΚΟΥΔΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ΤΑΡΑΡΑΣ ΦΩΤΙΩΣ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΜΑΡΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΙΑΝΙΔΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ, ΤΟΣΚΑ ΝΙΚΗ, ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ,

79. ΣπάσεΤηΣιωπή - ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ
Αρέσει σε 4463
Σπάσε την σιωπή. Μίλα! Η σιωπή άλλους τους κάνει χαρούμενους και άλλους τους πνίγει. Οι μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρόδου εκφράζουν τα συναισθήματα που βιώνουν στη σιωπή και στο τέλος όλοι συμφωνούν ότι η σιωπή πρέπει να σπάσει. Μας προτρέπουν να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο!

80. Επικοινωνία - ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Αρέσει σε 121
Ένα μήνυμα φτιαγμένο από τους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων για την επικοινωνία μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Συμμετέχουν οι μαθητές: Μαρινάκης Γεράσιμος Αλεξάκης Μιχάλης Γκαζούνης Σωτήρης Τσιχλάκη Ευαγγελία Λιονάκη Γωγώ Μπικουβάρη Δήμητρα

81. Μπετόβεν - 18ο Γυμνάσιο Αθηνών
Αρέσει σε 56
Το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνθετικής εργασίας που εκπονήθηκε από μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου για το μάθημα της Μουσικής και είχε θέμα "Ο Μπετόβεν και το έργο του".
82. Στοπ! Κηνητο - 1ο ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αρέσει σε 62
Η επικοινωνία στις μέρες μας δεν είναι μόνο το κινητό. Ονόματα μαθητών : Σιδηρόπουλος Σωτήρης Ευρενιάδου Μαρία Χανταβαρίδης Χρήστος - Γρηγόρης Ναβροζίδης Χαράλαμπος Κλεμέν Σουλάϊ Βαρβέρης Ραφαήλ Πατουλίδου Ραφαέλα Φλιάνγκας Βαγγέλης Η υπέυθηνη καθηγήτρια : Μάλλιου Ευσεδία
83. ΠΑΤΑ LIKE - 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Αρέσει σε 164
ΣΥΓΓΡΑΦΗ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
84. e-pipinos.com - Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ριζαρείου Σχολής
Αρέσει σε 53
Οι μαθήτριες Δέσποινα Πελεκάνου, Χριστίνα Μανούσου, Ιουλία Μανουκάκη και Κατερίνα Πατήρη της Β' Λυκείου σχολιάζουν με χιούμορ και φαντασία την κοινωνική δικτύωση... Απολαύστε τις!

85. S.Α.Μ. - Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ριζαρείου Σχολής
Αρέσει σε 49
Οι μαθήτριες Φωτεινή Μάρκου, Σοφία Πολίτη, Βάνα Σάρλη και Ειρήνη Πανταζάκου αναδεικνύουν τη σημασία το ουσιαστικού διαλόγου ραπάροντας και φωνάζοντάς μας δυνατά: Σ(ώπα) - Ά(κου) - Μ(ίλα) !

86. Δευτερόλεπτο - 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αρέσει σε 72
Πλήρης τίτλος: 1 Δευτερόλεπτο Το ραδιοφωνικό μήνυμα αναφέρεται σε πράγματα που μπορούν να γίνουν σε ένα δευτερόλεπτο, μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση με τους γύρω μας και να ομορφύνουν τη ζωή μας. Συντελεστές: Βλόντζου Αριάδνη - Μαθήτρια Γ΄τάξης Γυμνασίου - Αφήγηση, Δεληγιώργης Ευάγγελος - Μαθητής Γ΄τάξης Γυμνασίου - Αφήγηση, Ζαούτσος Πολύμερος - Μαθητής Γ΄τάξης Γυμνασίου - Αφήγηση, Καμπαγιάννη Ελένη - Μαθήτρια Γ΄τάξης Γυμνασίου - Αφήγηση, Μανούσκος Λουκάς - Μαθητής Γ΄τάξης Γυμνασίου - Αφήγηση, Μπουζαλής Χρήστος - Μαθητής Γ΄τάξης Γυμνασίου - Αφήγηση. Ηχογράφηση: Μπουζαλής Χρήστος, Δεληγιώργης Ευάγγελος.
87. Ραδ. μήνυμα - 1ο ΓΕΛ ΕΧΕΔΩΡΟΥ (ΣΙΝΔΟΣ)
Αρέσει σε 53
Σε καλούν ήχοι της φύσης - Θ΄απαντήσεις; Δημιουργία - Εκτέλεση: Στέλλα Πολυχρονίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Κατερίνα Παπαδοπούλου (μαθήτριες Β΄Λυκείου μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας)
88. Communication - 6ο Γυμνάσιο Καβάλας
Αρέσει σε 70
Συμμετοχή μαθητών του Β5 του 6ου Γυμνασίου Καβάλας στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό "Κάντο ν' ακουστεί". Το θέμα του ραδιοφωνικού spot είναι ο ποιοτικός χρόνος της επικοινωνίας στην οικογένεια. Συμμετείχαν οι μαθήτριες Παυλίδου Φωτεινή, Πλεξούδα Δέσποινα, Χρονοπούλου Δέσποινα. Βοήθησαν οι μαθητές Κυριακάκης Ερμής, Σκορδάς Βασίλης. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Γερακίνη

89. Είμαι κγω εδώ - Γυμνάσιο Καστελλάνων Μέσης Κέρκυρας
Αρέσει σε 267
Σποτ με θέμα το ρατσισμό και το σχολικό εκφοβισμό.

90. Εσύ τι θέλεις - 1ο ΕΠΑΛ ΥΜΗΤΤΟΥ
Αρέσει σε 247
Η συμμετοχή μας έχει ως βασική ιδέα την παραγωγή θεατρικού ραδιοφώνου. Κάνουμε θεατρικό ραδιόφωνο σε μία προσπάθεια να αναδείξουμε την τέχνη της επικοινωνίας στους ακροατές μας. Συμμετέχουμε στη θεματική: "Σώπα, άκου, μίλα και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία". Στο ραδιοφωνικό μας μήνυμα εκπέμπουμε το θεατρικό μονόπρακτο: Κάντο ν' ακουστεί...η τέχνη της επικοινωνίας. Ο θεατρικός μονόλογος αφορά στις εσωτερικές σκέψεις και συναισθήματα για τον εαυτό μας και την σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. Δίνουμε δύναμη στα συναισθήματα και τις σκέψεις μας για να συναντηθούμε με τους Άλλους. Το Θέατρο ως τέχνη μέσω του Ραδιοφώνου είναι το όχημα της επικοινωνίας και της σύνδεσής μας με τους άλλους ανθρώπους και την κοινωνία. Συμμετέχουν στην παραγωγή: Νικόλαος Γραβάνης, Εκπαιδευτικός- Φωτεινή Μαρκάκη, Εκπαιδευτικός- Αθηνά Γιαννακού, Μαθήτρια Β' τάξης - Γεώργιος Σταυράκης, Μαθητής Β' τάξης.

91. Γεια σας! - 1ο Ε.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρέσει σε 199
Πίσω από δύο μόνο λέξεις κρύβονται πολλά συναισθήματα. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν είναι μόνο ΤΙ θα πεις, αλλά και ΠΩΣ θα το πεις!

92. H φύση σε καλ - Γυμνάσιο Αγλαντζιάς
Αρέσει σε 80
Οι ήχοι της φύσης σε καλούν! Ο σύγχρονος ρυθμός ζωής δύσκολα αφήνει το περιθώριο στην ψυχή και το σώμα να αντικρύσει την «αλήθεια» του, τη φύση του…την ίδια την φύση. Τα συναισθήματα συχνά καταπιέζονται και ο εαυτός μας κυκλοφορεί φορώντας προσωπεία. Πολλές φορές ζει στη φύση…χωρίς τη φύση. Πώς η επαφή με τους ήχους της φύσης μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ψυχισμό μας και να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας αλλά και να βοηθήσει στη συνειδητοποίησή μας και τελικά να επιφέρει την πολυπόθητη κάθαρση; Άκου τη φύση, απάντησέ της…ζήσε την!

93. RELOAD! - ΔΗΜΟΣΘΕΝΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Αρέσει σε 107
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΜΕ-ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ

94. Τι επιλέγεις; - Terra Santa College
Αρέσει σε 238
Το Ραδιοφωνικό Μήνυμα με τίτλο «Εσύ, τι επιλέγεις» έχει στόχο τον προβληματισμό των ακροατών σχετικά με την επιρροή που ασκούν τα ΜΜΕ στον άνθρωπο αλλά και τη μετάδοση του μηνύματος ότι ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα της επιλογής σε όσα ακούει, πιστεύει και πράττει. Συντελεστές: Μαρία Μούσα: Β΄ Λυκείου: συγγραφή κειμένου και εκφώνηση Αθηνά Βας: Β΄ Λυκείου: συγγραφή κειμένου και εκφώνηση Τζιόζεφ Κασάπης: Β΄ Λυκείου: σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, που χρησιμοποιήθηκε ως μουσικό χαλί Μαρία Παπούλα και Ράνια Καραγιαννίδου: Εκπαιδευτικοί: Είχαν ρόλο εμψυχωτή και καθοδηγητή
95. Δωρεά μυελού - 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Αρέσει σε 162
Η ομάδα μας επιδιώκει να προβάλλει μέσω της δράσης της την εθελοντική δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών. Στη διαμόρφωση του μηνύματος και στην τελική ηχογράφηση συνέβαλαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου: Λάμπρος Βασιλιάγκος, Νικολίνα Γκούλτα, Χρύσα Δήμου, Γιάννης Διακοχρύσης, Μελίνα Ζήση, Χαρά Κατσούλα , Αργυρώ Μανδύλη, Βικτωρία Μαστίκη, Στέλιος Μουάτσος, Αγγελική Παττακού, Έλενα Σταματοπούλου, Μαρκέλλα Σταμελοπούλου, Κατερίνα Φωτιάδη και Ναταλί Χύσα που συμμετέχουν στη δράση, ενώ συνέδραμαν και οι μαθητές: Γιάννης Ρουσσάκης, Άγγελος Στεφάνογλου, Σωτήρης Τσούτουρας και Ιωσήφ Τσιλφίδης. Οι καθηγήτριες που είναι υπεύθυνες για τη δράση είναι η Μαρία Ντάβαρη (μαθηματικός) και η Ναταλία Δρακωνάκη (βιολόγος).
96. Πώς;Πού;ESR! - 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου
Αρέσει σε 58
Μια ιδέα-πρόταση ώστε να χρησιμοποιηθεί το Μαθητικό Ραδιόφωνο στην καθημερινή σχολική λειτουργία.
97. Φωνή-δύναμη - Eιδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης (πρώην ΤΕΕ ΕΑ)
Αρέσει σε 1208
Ο Καραγκιόζης φωνάζει για προσοχή και κρύβει σκέψη δυνατή...
98. Κοινωνικαδικτ - 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Αρέσει σε 55
Μήνυμα για τα κοινωνικά δίκτυα. Συμβουλές, προτροπές , ασφαλής χρήση.
99. ΤΑ Μ.Μ.Ε. - 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Αρέσει σε 48
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΠΟΤ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
100. Ακούμε; - ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου
Αρέσει σε 69
Ένα σποτάκι για τις παρεξηγήσεις στην επικοινωνία. Συμμετέχουν οι μαθητές: Αντώνης Δέσποινα Γιώργος Μιχαέλα
101. Μιλάμε.... - 2ο Γυμνάσιο Χανίων
Αρέσει σε 127
Το περιεχόμενο του μηνύματος εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν δύο μαθητές της Γ΄τάξης.
102. ΟΧΙ - 1o Γυμνάσιο Γυθείου Λακωνίας
Αρέσει σε 122
Το μήνυμα συντάχθηκε και ηχογραφήθηκε από τον μαθητή της Α΄Τάξης Γυμνασίου Περικλή Τσίγκο, στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια το μετατρέψαμε σε mp3 και ακολουθήσαμε τη διαδικασία υποβολής.
103. ΠΡΟΣ ΜΜΕ - 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ
Αρέσει σε 60
Οι μαθητές του Άργους στέλνουν το μήνυμα τους στα Μ.Μ.Ε. και τα παρακαλούν να τους αφήσουν να ονειρεύονται!!!

104. Πέραμα-Ράδιο - ΓΕΛ Περάματος Μυλοποτάμου
Αρέσει σε 117
Η συμμετοχή του ΓΕΛ Περάματος Μυλοποτάμου στον διαγωνισμό "Κάν 'το Ν'ακουστεί"
105. Κοινωνία άκου - 1o ΕΠΑΛ Αλιβερίου
Αρέσει σε 50
Σκέψεις και προβληματισμοί για μια καλύτερη κοινωνία.
106. r-contact - Π.Π ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Αρέσει σε 192
Το ραδιοφωνικό σποτ του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προτείνει και παροτρύνει, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου, την εξωστρέφεια στην επικοινωνία.
107. ΑΡΑΓΕ ΜΙΛΑΜΕ; - 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αρέσει σε 44
ΗΧΗΤΙΚΟ SPOT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΩΝ
108. Πάλι εμείς - 1o ΕΠΑ.Λ. Καβάλας
Αρέσει σε 61
Σκόρπιες εμπειρίες επικοινωνίας από τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας Γρηγορία Κωνσταντίνα Ζαφειρία. Συντονισής Παύλος Χατζηηλίας Καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας Συνεργάστηκαν 13 μαθητές και μαθήτριες του Α3 και του Α4 με κείμενα τραγούδια και κέφι πολύ.
109. Social Media - ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ
Αρέσει σε 116
Η συμμετοχή των RadioPines του Γενικού Λυκείου Πεύκων Θεσσαλονίκης με θέμα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
110. O.M.G.? - 1o Γυμνάσιο Γυθείου Λακωνίας
Αρέσει σε 137
O.M.G.? Γιατί "OMG"? O αγνώστου σημασίας γλωσσικός κώδικας της νέας γενιάς σήμερα στέλνει ... "αδιάβαστους" τους μεγαλύτερους. Μέσα από έναν καθημερινό διάλογο της εποχής μας, ανάμεσα σε μια μητέρα με τον γιο της, διαφαίνεται η δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της οικογένειάς τους. Η γλώσσα τους είναι άλλη από αυτήν που μιλάνε οι μεγάλοι. Άραγε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζεται? Το ραδιοφωνικό αυτό μήνυμα ηχογραφήθηκε στο χώρο του σχολείου : Ακούγονται οι μαθητές : Παντελεάκου Στέλλα, Πετάκοw Σταύρο, Πολυμενάκου Κλαύδια, Σαμιώτη Σαλώμη, Σπανακάς Κυριάκος, Τσιριγώτη Μαρία, Τσουκτάκου Μαριεντίνα, Φυντανίδου Γεωργία και Υζεΐρ Μαρίνα, οι οποίοι και συνέταξαν το κείμενο.Την αρχική ιδέα βέβαια την είχαν οι μαθήτριες Στέλλα Παντελεάκου και Κλαύδια Πολυμενάκου. Βοήθεια πολύτιμη στον τρόπο εκφώνησης του μηνύματος είχαμε από την φιλόλογο του Γυμνασίου Γυθείου Σταυρούλα Ηλία και από τον γυμναστή του Γυμνασίου Γυθείου Γεώργιο Ροζάκη, ο οποίος ηχογράφησε το μήνυμα με το προσωπικό του tablet. Υπεύθυνη για τον συντονισμό της ομάδας και την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ, η μουσικός του Γυμνασίου Γυθείου Μαρία Στελλάκου
111. Κώδικας νέων! - 6ο Λύκειο Καβάλας
Αρέσει σε 102
Σύνθημα: Κώδικας. Επικοινωνία. Φιλοσοφία: Κώδικας. Η γλώσσα των νέων. Δεν είναι μια προσπάθεια αποφυγής κατανόησης αυτών που λέμε. Είναι ένα κάλεσμα, για όποιον ενδιαφέρεται να τον σπάσει και να μας κατανοήσει. Ο κώδικας δεν είναι μόνο λέξεις. Είναι κινήσεις, κινήματα, σκέψεις που μας πάνε μπροστά. Ευπρόσδεκτοι όσοι τον κατανοούν και ίσως επιθυμούν να τον εμπλουτίσουν. Μια καταιγίδα από ιδέες που θα ποτίσουν την στείρα εποχή μας και θα δημιουργήσουν τον χείμαρρο που θα σπάσει το φράγμα του παλιού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Κώδικας νέων! Κωδικοσήρθατε! Ραδιοφωνική ομάδα 6ου ΓΕΛ Καβάλας

112. Social Media! - ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 109
Tο ηχητικό μήνυμα με τίτλο "Social Media" δημιούργησαν οι μαθητές της Α΄τάξης, Αγραφιώτη Αναστασία, Ιεροπούλου Κρίστα, Παπαθανασίου Ευθαλία, Πατσάλα Ελένη και Πράττου Ευαγγελία. Η μαθητική ομάδα επέλεξε να μας ταξιδεύσει με μελωδίες στον μαγικό κόσμο των ΜΜΕ και των Social Media.

113. Ζωντανά...! - ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 111
Συμμετοχή με ηχητικό μήνυμα. Το μήνυμα δημιούργησαν οι μαθήτριες της Α΄τάξης του Λυκείου Νεφέλη Πάπουτσα και Αικατερίνη Μπαμπατζάνη και στοχεύει να προβληματίσει σχετικά με τις αληθινές σχέσεις και την ποιοτική επικοινωνία.

114. Έχεις άποψη; - 2o ΓΕΛ Εχεδώρου
Αρέσει σε 66
Η ραδιοφωνική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Εχεδώρου με την Άννα, τη Μελίνα, την Εσπεράντζα, την Άννα, την Ανθή, τη Μάχη και την Ελένη έφτιαξαν το σποτάκι "Έχεις άποψη;" για να δείξουν σε όλους ότι πρέπει να μιλάμε για όσα μας αρέσουν και όσα μας απασχολούν.

115. Γνωμικά - 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Αρέσει σε 46
Η επικοινωνία μέσα από 10 γνωμικά διάσημων που δίνουν το δικό τους μήνυμα!!! Στο μικρόφωνο οι μαθητές: Βαγγέλης, Βασίλης, Δέσποινα, Κατερίνα, Κώστας, Λεώνη και Μαρία
116. Nur Kontakt? - 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου
Αρέσει σε 192
Ένα σποτάκι για το διαγωνισμό.
117. MousikiZoi - 2o ΓΕΛ Εχεδώρου
Αρέσει σε 63
Τα κορίτσια του 2ου ΓΕΛ Εχεδώρου λατρεύουν τη μουσική και γεύονται τη ζωή μέσα από αυτήν. Η Άννα, η Μελίνα, η Ελένη, η Εσπεράντζα, η Άννα, η Μάχη και η Ανθή δημιουργούν...

118. Που θα βγει; - 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης
Αρέσει σε 56
Λένα και Άννα-Μαρία από την ομάδα teen radio του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης Κάποτε οι μέρες μας ήταν άδειες... Σήμερα γεμίζουν με διάφορες ασχολίες... Αγαπάμε όμως περισσότερο τις Κυριακές μας, γιατί μπορούμε και επικοινωνούμε, βρισκόμαστε και έτσι δεν μένει τίποτε ίδιο... Ποτέ δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει!

119. Μίλησέ μου - 4 ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ
Αρέσει σε 123
Είμαστε η ραδιοφωνική ομάδα του 4ου ΓΕΛ Ρόδου 4U (For you). Το ραδιοφωνικό μας μήνυμα έχει σαν κύριο θέμα την τέχνη της επικοινωνίας που προϋποθέτει τόσο ειλικρινή ομιλία όσο και καλή ακρόαση, γιαυτό και η φράση "Μίλησέ μου - Άκουσέ με" επαναλαμβάνεται σε 8 διαφορετικές γλώσσες ( Ελληνικά - Αγγλικά - Γαλλικά - Γερμανικά - Ιταλικά - Φιλανδικά -Τούρκικα - Κροατικά) από τα παιδιά του σχολείου μας. Το μουσικό κομμάτι που ακούγεται στο μήνυμα είναι το "The sound of silence" των "Disturbed" για να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τον συνομιλητή μας πρώτα. Επίσης θέλουμε να δείξουμε ότι η μουσική μας ενώνει και αποτελεί σημαντικότατο τρόπο επικοινωνίας. Καθηγητές : Λιούρη Σταυρούλα και Αποστολίδης Γιώργος .Μαθητές : Δράκου Αικατερίνη, Ηράκλης Νίκος, Στέργιο Μαρία, Βασιλάκη Μιχαέλα, Νικολάου Ιωάννα, Πασαλάρη Θεοδώρα, Παπαδοπούλου Κατερίνα,Νταούσαντζη Τσανάν.
120. Μια φορά κι έ - Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών - ΠΣΠΑ
Αρέσει σε 121
"Μια φορά κι έναν καιρό δεν είχαμε διαδίκτυο..." Κάποτε η επικοινωνία γινόταν κυρίως με την ανθρώπινη φωνή ενώ σήμερα πρωταγωνιστεί η ηλεκτρονική επικοινωνία. Τότε και τώρα, το ζητούμενο παραμένει η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των παρακάτω μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών: Αλεξάνδρα Γαβαλιά, Κερκύρα Δημησιάνου, Νίκη Κορδαλή, Χριστίνα Κοτζακωνσταντίνου
121. Τρία προσφυγό - Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών - ΠΣΠΑ
Αρέσει σε 132
"Τρία προσφυγόπουλα, τρεις κραυγές, ένα μήνυμα" Έχοντας ζήσει τη φρίκη του πολέμου, τρία προσφυγόπουλα ζητούν να τους δωθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Και πρώτα απ' όλα το δικαίωμά τους στην μόρφωση. Το ραδιόφωνο είναι το μέσο ώστε το μήνυμά τους να ταξιδέψει και ν΄ αγγίξει τις ψυχές όλων μας. Αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών: Βάιος Αρβανιτάκος, Δημήτρης Σαουάς, Γεωργία Καρανικόλα, Σωτηρία Καναβάκη, Κωνσταντίνα Χιώτη
122. Χαρά κέρασε! - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Αρέσει σε 42
Το χαμόγελο είναι η αγκαλιά ενός βλέμματος στο βυθό ενός προσώπου! Είναι το κέρασμα της ψυχής μας στην αγωνία της ζωής μας!
123. Επικοινώνησε! - 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Αρέσει σε 91
Όλοι μαζί μπορούμε, να επικοινωνήσουμε, να μιλήσουμε, να δράσουμε. Χωρίς φράγματα, χωρίς περιορισμούς, χωρίς διακρίσεις. Η επικοινωνία μας δεν έχει εμπόδιο την γλώσσα, ούτε την εθνικότητα, ούτε την θρησκεία, ούτε το χρώμα. Ανοίγω τους ορίζοντες μου, αφήνω την σκέψη μου ελεύθερη, αποδέχομαι τον άνθρωπο. Δεν φοβάμαι ότι είναι διαφορετικό από μένα. Σώπα! Άκου! Μίλα! Επικοινώνησε! Ραδιοφωνική ομάδα 5ου Γυμνασίου Καβάλας: Ζγούρας Εμμανουήλ-Βασίλειος, Ηλιάδου Όλγα-Χριστίνα, Ηλιάδου Στυλιανή-Σοφία, Μπάρμπας Ευάγγελος, Πατέλη Άννα

124. Επικοινώνησε! - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Αρέσει σε 42
Η κοινωνία της επικοινωνίας είναι η αγάπη....που μπορεί να θρυμματίσει τον καθρέφτη του εγωισμού και του ναρκισσισμού!
125. Σώπα Άκου - Εσπερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου με Λ.Τάξεις
Αρέσει σε 150
Βασική μας επιδίωξη σε αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα που δημιουργήσαμε, είναι να αναδείξουμε τη σημαντικότητα του τρόπου επικοινωνίας στις κοινωνικές και διαπροσωπικές μας σχέσεις, για τη δημιουργία προϋποθέσεων έτσι ώστε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για όλη την κοινωνία. Οι μαθητές που εργάστηκαν γι αυτό είναι: Άννα Τσικνιά, Γεωργία Βίλλιου, Φώτιος Ντάνος, Μαρία Θεοφιλάτου, Δημήτρης Αντωνίου. Οι εκπαιδευτικοί-εμψυχωτές της ομάδας των μαθητών: Χαλαζιά Ανδριανή, Δατσέρη Γεωργία, Βλαχογιάννης Χρήστος.
126. BonJournalism - ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Αρέσει σε 75
Πρόκειται για ένα ραδιοφωνικό μήνυμα για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας μέσα από "τα μάτια των ΒοnJournalism", μιας ερευνητικής ομάδας μαθητών και μαθητριών του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά, που αναζητά τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας και προβληματίζεται για τη σχέση των νέων με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Συντελεστές: Εκφωνητές (με τη σειρά με την οποία εκφωνούν): Νίκος Λαγουρός, Φωτεινή Λεβετσοβίτη, Στέλλα Καπιδάκη. Επιμέλεια Κειμένων: Ελένη Δόντη, Χρυσάνθη Τσαγκάρη. Τεχνική Επιμέλεια: Δημοσθένης Πλουμιτσάκος, Αλέξης Πολυχρόνης. Δημιουργία αφίσας/λογότυπου: Αναστασία Κουρκούτα. Μουσική Επιμέλεια: Χρυσάνθη Τσαγκάρη Ομάδα υποστήριξης: Γιώργος Γούναρης, Στράτος Ζωγράφος, Νεκταρία Κοτζιά, Έλενα Λάμπρου, Ευγενία Μπουρέκα, Γιώργος Οκταποδάς, Χρυσάνθη Τσαγκάρη Yπεύθυνη καθηγήτρια: Ιουλιανή Βρούτση

127. Ο Παππούς - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
Αρέσει σε 72
Η ραδιοφωνική ομάδα του Γυμνασίου Δολιανών θέλει να παρουσιάσει το πρόβλημα επικοινωνίας της νέας γενιάς σήμερα με την παλιότερη γενιά των παππούδων. Στο αστείο ραδιοφωνικό μήνυμα ο Δημήτρης (εγγονός) καλεί τον παππού του να συνομιλήσει με τα άλλα δύο εγγόνια του (τη Νικόλ και τον Πολύβιο) στο Skype. Θα τα καταφέρει όμως;;; Στο σποτάκι συμμετέχουν οι μαθητές: Δημήτρης (εγγονός), Γιάννης (παππούς), Νικολίνα (εγγονή)
128. Άν ήταν... - 4o Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Αρέσει σε 283
Μιά ιδέα της Αιμιλίας... Λίγο τι είναι, και πολλά "αν ήταν", που συμπληρώθηκανα από άλλα παιδιά... Ακούγονται : Αθηνά, Φωκίωνας, Αιμιλία , Άννα Μαρία, Έρη, Κωνσταντίνα, Άρτεμις, Σάββας, Παναγιώτης, Αναστάσης, Σοφία...
129. Η μουσική - 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου
Αρέσει σε 64
Η δύναμη της μουσικής ως μέσο επικοινωνίας , ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου. Με τη δική της γλώσσα είναι συνδημιουργός της μεγαλοσύνης της ανθρώπινης ζωής.

130. Τελειώνω εδώ! - 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
Αρέσει σε 65
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέχεια από το κινητό μας! Άλλοι πάλι δε θέλουν ούτε να τα ακούσουν! Ποιος όμως έχει δίκιο; Ακούστε το σποτάκι μας και σκεφτείτε πότε πρέπει να αρχίσετε και πότε να σταματήσετε! Διάλογος: Κωνσταντίνος Δράκος (Α' τάξη), Αλέξανδρος Σκανδάλης (Α' τάξη) Τραγούδι: Αναστασία Αλωνιάτη (Β' τάξη), Κωνσταντίνος Δράκος (Α' τάξη), Πάρης Δούκας (Α' τάξη) Υπεύθυνος καθηγητής: Ανδρέας Κονταρίνης (ΠΕ19)

131. Το μαγικό MP3 - 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
Αρέσει σε 67
Πόλη, θόρυβοι, διάσπαση! Πώς να μπορέσεις να συγκεντρωθείς και να διαβάσεις; Κι όμως, υπάρχει ένα MP3 που αν το ακούσεις θα γίνει κάτι μαγικό! Αφηγητής: Στέλιος Βασιλείου (Α' τάξη) Μαθήτρια με διάβασμα: Σοφία Τζιγιάννη (Α' τάξη) Μαθητής "μάγος": Απόστολος Γουρνής (Α' τάξη) Υπεύθυνος καθηγητής: Ανδρέας Κονταρίνης (ΠΕ19)

132. Metal μουσική - 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
Αρέσει σε 53
Ένα μουσικό αφιέρωμα στη μουσική Metal Καραγκούνης Θωμάς παρουσίαση Μπαμπαλής Θανος παραγωγή